PHP обновяване

php 5.6 EOL

PHP обновяване

Ако Вашият WordPress уебсайт работи на PHP 5.6, той вече няма да се поддържа от 01.01.2019г. Вие ще трябва да обновите до PHP 7.2

Нашите хостинг услуги дават възможност да избирате сами желаната от Вас версия на която да работят сайтовете Ви. Ние все още ще продължим работата както на PHP 5.6 така и на последната версия на PHP 7.2 .

Ако в момента стартирате нова хостинг услуга при нас, моля избирайте последната версия на PHP 7,2 за да може Вашият нов сайт да бъде максимално защитен от атаки, както и да позволява гъвкавост при разширяване и обновяване занапред.

И така, какво точно е PHP?

PHP е езикът за програмиране, на който WordPress е изграден. Самият език като цяло е от около 20 години. Разбира се, PHP се е много през годините. Добавяни са нови функционалности, старите функционалности са били премахвани, а някои функции са актуализирани за да отговарят на текущите технологии. Както при всеки софтуер има и много корекции на програмни грешки и са пуснати десетки обновявания свързани със сигурността. PHP, който имаме днес е много по-мощен, по-сигурен и по-добър от PHP, който имахме преди години.

PHP 7.2 допринася за подобрения в производителността
Имате усещане, че Вашият сайт се зарежда малко бавно или отнема твърде много време за да зареди?

Ако уебсайта Ви в WordPress работи на старата версия на PHP 5.6 и го актуализирате на PHP 7.2, то той ще заработи по-бързо и по-стабилно. Според някои източници може да очаквате увеличение на скоростта от 20% до 30% в сравнение с PHP 7.0 и дори 250-300% в сравнение с версия 5.6, която вече няма да се поддържа.

Сподели тази публикация

Вашият коментар