Защо изпращам e-mail, а той не пристига при получателя ?

smtp

Защо изпращам e-mail, а той не пристига при получателя ?

PHP Mail функция срещу SMTP и гарантирана доставка

Имате проблем с изпращането на е-мейл от Вашият сайт или Вашата онлайн платформа каквато и да е тя? Само защото изпращате е-мейл това не означава, че той пристига!

Има определени изисквания към е-мейлите, за да достигнат те до получателя наистина. Когато изпращате е-мейл чрез Вашия уеб сайт/портал/crm/erp система, тя трябва да бъде оптимизирана за да се получават Вашите е-мейли на всякъде, за където са предназначени. Повечето системи използват функцията PHP mail, която обаче има доста ограничения и в почти всички случаи дори и да пристигне Вашето съобщение до дестинацията, за която е предназначено, то попада в Spam/Junk/Bulk папката на получателя поради неправилните заглавки в е-мейла. Също така Gmail потребителите е възможно въобще да не получат този Ваш е-мейл.

Ако подобно нещо се случва и на Вас първото нещо, което трябва да направите е да проверите дали Вашия SMTP сървър не попада в един от многото черни списъци в интернет. Проверката можете да извършите от тук: MXToolbox.

PHP mail потребителите използват настройки, които са записани в PHP.ini файла на техния сървър. Ако това е споделен хостинг, вие нямате възможност сами да конфигурирате и настроите този файл. PHP mail не поддържа SMTP удостоверяване, което се изисква от много мейл сървъри.

За да изпратите е-мейл чрез SMTP се изисква удостоверяване с данни пред сървъра (потребителско име и парола), заглавките в е-мейла, който изпращате съответстват на DNS записите на Вашия домейн и това позволява безупречна доставка до всяка дестинация.

След редица направени тестове се оказва, че PHP mail може да е по-бърз тъй като не е нужно свързване и удостоверяване във Вашия SMTP сървър, но това не е по-добре! Изпращането на е-мейли чрез SMTP е единствения начин да се гарантира, че Вашата електронна поща ще пристигне във входящата поща на Вашите получатели. За това не си губете времето с PHP mail а използвайте SMTP.

Можете да тествате каква е вероятността Вашият е-мейл да пристигне до получателя си тук: Mail-Tester.com. Ако оценката която получите, след като изпратите е-мейл на посочения в сайта е по-малка от 5/10, почти сто процента е сигурно, че Вашият е-мейл няма да се получи във входящата папка на получателя Ви.

Нашият е-мейл сървър е конфигуриран да получава максимална оценка 10/10. Ако изпитвате затруднения с правилното конфигуриране на Вашият е-мейл, моля обърнете се към нас. Ние от Ай Ти България ще конфигурираме за Вас работещо решение, което да удовлетворява Вашите нужди.

Сподели тази публикация

Вашият коментар